< > i

Project Company Webcast

foto’s Jeroen Musch

De nieuwe werkplek van het bedrijf Company Webcast heeft een industrieel karakter met een vrije hoogte van 4,9 meter en grote vensters. De enorme hoeveelheid licht en lucht heeft veel kwaliteit, een mooi uitgangspunt voor het ontwerp. Door een beperkte budget worden de bestaande installaties, het plafond en de vloer, gelaten zoals ze zijn. Het ontwerp richt zich op het laten ontstaan van nieuwe ruimtes; het spel met de wanden vormt de uitdaging. Open ruimtes met direct zicht op de omgeving, naar meer intieme ruimtes met de focus op de binnenzijde. De ruimtes verlopen van breed naar smal, de markering van een nieuwe zone of functie. Daglicht en verse lucht zijn altijd aanwezig, omdat alle kantoorwanden half hoog zijn. De zacht gekromde wanden nodigen je uit naar binnen. In het centrale gordijn komt deze kromming terug, maar dan bijna ruimte hoog en gemaakt van linnen stof, welke beweegt als je er langs loopt en ze geeft een semitransparante doorkijk. De kantoorscheidende wanden zijn uitgevoerd met een basis van ecoplex, waar minerale wol met wolvilt als afwerking is aangebracht. Iedere wand heeft een eigen plank, voor kantoorbenodigheden en prive spullen. Company Webcast verzorgt live televisie-uitzendingen op internet, webinars, webcasting en weblectures. Grote organisaties zoals Heineken, Nyenrode en Alex maken gebruik van deze faciliteiten. De opdrachtgever, Olaf Lawerman, heeft oog voor de wensen van zijn werknemers en clienten. Dit is zichtbaar in grote overzichtelijke ruimtes, de 'rest' ruimte, naast de functionele kantoorruimtes en de filmstudio met regiekamer. De werkzone is gescheiden van de ‘fun’ zone door een wand over de volle 4,9 meter hoogte, uitgevoerd in underlayment. Deze wand is een akoestische onderbreking, maar ook een klimwand en een ‘wall of fame’ waar klanten een visite kaartje achter kunnen laten en zo zien wie eerder gebruik heeft gemaakt van de studio. De meubelelementen zijn gemaakt van ecoplex en zijn speciaal ontworpen voor dit project. De lamp is zichtbaar bij de entree als blikvanger.

Opdrachtgever: Company Webcast, Olaf Lawerman
Architect: Marlies Boterman
Akoestisch adviseur: Robin van der Hoeven
Electra: Jeroen Klein
Uitvoering: Coors interieurbouw
Start ontwerp: september 2013, start bouw: november 2013, oplevering: maart 2014
Oppervlakte: 1100m2, bouwsom incl. installaties: 150.000 euro