contact
info(@)marliesboterman.nl

London I Amsterdam
+44 7538575684 I +31 624810907

 
download curriculum vitae
download portfolio
Marlies Boterman is als architect gevestigd in Londen en Amsterdam. Ze heeft voor toonaangevende bureaus gewerkt als OMA, Inside Outside en SevilPeach en heeft sinds 2012 haar eigen bedrijf.
 
Als architect en meubelmaker streeft ze ernaar ontwerpen te maken voor culturele en internationale projecten variërend van objecten tot gebouwen, zoals meubels, kunst objecten, woonhuizen, paviljoens, interieurs, kantoren, ziekenhuizen en rechtbanken.
 
Een terugkerend thema in haar werk is de zoektocht naar locatie specifieke kwaliteiten, vaak door de ruimtelijke, historische en geologische lagen te verkennen. De esthetiek van haar ontwerpen maken deze ideeën zichtbaar door een omgeving te creëren die zichzelf geleidelijk onthuld en de bezoeker uitnodigt om deze gelaagdheid te ontdekken.
 
Details en vakmanschap zijn als vanzelfsprekend verweven in haar ontwerpen. Door het onderzoeken van duurzame en lokale materialen streeft ze ernaar om de rijkdom van de aarde en de schoonheid van deze materialen zichtbaar te maken in moderne architectuur.
 
Marlies geeft internationaal lezingen over haar werk en heeft de leiding over het onderwijsprogramma van een pre-master architectuur op de Academie van Amsterdam. Daarnaast heeft ze lesgegeven op de Academies in Arnhem, Rotterdam en Tilburg , de TU-Delft and The Cass, London.